Dudes, Amy Schumer Tidak “Terlalu Vulgar.” Anda sekadar Sexis

Kali pertama ia berlaku saya duduk di bar dengan lelaki yang saya lihat dan rakan-rakannya. Saya menyebut bahawa saya baru sahaja melihat Keretapi kereta api dan fikir ia adalah perkara yang paling lucu yang pernah saya lihat, bahawa saya menangis dari ketawa sangat keras. “Siapakah di dalamnya lagi?” Salah seorang kawannya berkata dari seberang meja. Apabila saya memberitahunya bahawa bintang (dan penulis) adalah Amy Schumer, dia menjawab: “Oh, saya tidak fikir dia lucu.”

Rahang saya jatuh. Kami tidak semua mempunyai rasa humor yang sama-ada yang membenci Pejabat dan saya fikir ia adalah karya komedi-tetapi saya agak terkejut dengan sambutan dude ini. Di dalam Amy Schumer adalah sensasi virus; bagaimana lelaki ini tidak menghargainya sebagai gergasi komedi dia?

Saya merasakan senarai pencapaiannya, lakarannya yang lucu, tak henti-hentinya mengejek jenaka, dan tindak balasnya menghentikan saya mati dalam lagu saya: “Dia terlalu kasar,” katanya..

Wajah saya reddened; Saya marah. Terlalu kesat?! Apa maksudnya? Sudah tentu, sebenarnya, saya tahu betul-betul apa maksudnya. Dan Schumer telah menangani isu ini dengan lurus dalam keadaan lucu, tentu saja. “Saya mendapat label komik seks,” katanya Esquire. “Tetapi jika seorang lelaki berdiri di atas pentas dan menarik batangnya keluar, semua orang akan berkata:” Dia pemikir. “

VIDEO: Amy Schumer Berkongsi Tips Kecantikan Terbaiknya

Ia lucu kerana ia benar. Fikirkan tentang rancangan komedi lewat malam yang pernah anda hadiri atau menonton di TV. Pelawak lelaki membuat lelucon seks dan jenaka tentang dating. Mereka bercakap tentang jenis perkara kasar tetapi realistik yang dilakukan oleh tubuh. Saya ketawa, sedikit kecewa. Tetapi adakah ia kerana kesat itu? Rutin ini sering menyentuh topik tabu tradisional yang kita masih, sebagai masyarakat, tidak terbuka. Dan jika Amy Schumer adalah kesat, apa yang Bob Saget?

“Terlalu berat” adalah kritikan yang saya dengar dikenakan terhadap Schumer lebih daripada sekadar satu malam di bar. Saya mempunyai orang lain dengan santai memberitahu saya beberapa leluconnya boleh menjadi kasar, dan sebahagian daripada saya tertanya-tanya jika ia hanya kerana dia mendapat sebenar tentang farajnya, dan jika anda telah membaca bab pertama Gadis dengan Tatu Belakang Bawah, anda tahu apa yang saya bicarakan.

Amy Schumer Trainwreck - embe
Foto Saham Alamy

BERKAITAN: Amy Schumer atas Kemasyhuran, Rawatan Muka, dan Kenapa Dia Tidak Mestilah Menjadi Single

 

Tetapi jika itu membuatkan sesetengah lelaki berasa tidak selesa, mungkin kita harus memuji Schumer lebih banyak lagi? Bolehkah hipersensitiviti itu menimbulkan ketidakselesaan lelaki yang menjadi sebab kita berbisik ketika kita bercakap tentang masa kita atau bercakap kepada hakikat bahawa tampon dikenakan cukai sebagai barang mewah?

Ia harus pergi tanpa mengatakan bahawa Schumer harus dapat berbual secara terbuka tentang tubuhnya-seperti bagaimana dia benar-benar merasakan semasa lilin bikini, atau bagaimana dia benar-benar merasakan semasa berdiri pertama dan hanya satu malam dengan hottie otot British. Bukan hanya hidupnya, tetapi juga bagaimana lelaki bercakap tentang badan mereka dan perkara yang mereka lakukan. (Kecuali dalam kes mereka, mungkin, sedikit kurang berfikir.)

Mudah-mudahan, kedua piawaian ini akan hilang sebelum saya berumur lapan puluhan, tetapi sehingga mereka melakukannya, ia menyegarkan untuk mengetahui bahawa Amy Schumer akan terus menunjukkannya, membuat kita ketawa, dan menjadi benar tentang kehidupan seksnya-walaupun itu bermakna membuat lumpuh lumpuh di mana-mana berasa sedikit tidak selesa.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 68 = 70

map