Foto-foto Intim ini Daripada Pernikahan Jackie dan John F. Kennedy Akan Memberikan Anda Semua Perasaan

TK
Lisa Larsen / Getty

Dobrina Zhekova

12 Sep, 2017 @ 9:00 pagi

Ia adalah satu untuk buku-buku.

Enam puluh empat tahun selepas itu senator AS John F Kennedy dan Jacqueline Lee Bouvier berkata, mereka yang saya Dos, kita masih terpesona dengan pernikahan elegan pasangan itu yang akan kekal dalam sejarah sebagai salah satu peristiwa yang paling mengesankan sepanjang masa.

Pada pagi 12 September 1953, lebih daripada 800 tetamu berkumpul di Gereja Katolik Roman St. Mary di Newport, Rhode Island untuk menyaksikan kesatuan Presiden dan Ibu Pejabat Amerika Syarikat yang akan datang. Pengantin perempuan memakai gaun yang menakjubkan yang direka oleh Ann Lowe-nombor sutera tisu gading mempunyai garis leher potret, kancing yang dipasang, dan skirt yang dihiasi dengan kumpulan lebih daripada lima puluh meter flounces.

Kennedy juga memakai tudung renda terbungkus yang dimiliki oleh neneknya Lee. Karangannya terdiri daripada orkid tirai merah jambu dan putih dan tukang kebun, dan pengiring pengantinnya memakai gaun taffeta merah jambu.

VIDEO: 5 Tempat Perkahwinan Paling Mahal Di U.. 

 

Selepas upacara itu, pasangan dan tetamu mereka (1200 jumlahnya), menuju ke teras ladang lautan Hammersmith Farm yang seluas 300 ekar, dimiliki oleh ibu pengantin perempuan, untuk merayakan perkahwinan itu. Pasangan ini mengadakan tarian pertamanya untuk “I Married an Angel” yang dilakukan oleh Meyer Davis dan orkestranya.

Selepas penerimaan, Kennedys berpaling ke Acapulco, Mexico untuk berbulan madu romantis. Selebihnya seperti yang mereka katakan adalah sejarah.

Kini, dapatkan kembali detik-detik dari hari yang terbaik dengan gambar-gambar hitam dan putih yang indah ini.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 4

map