Jaden Smith dalam Kata-kata Sendiri: Kenapa Saya Memulakan Perniagaan untuk Membantu Alam Sekitar

Fesyen dan hiburan influencer Jaden Smith berkongsi mengapa dia membantu memulakan syarikat botol air yang sedar tentang alam sekitar, Just Water, dan menyertai lembaga pengarah Persatuan Media Persekitaran.

Apabila saya masih kecil, saya terus melihat botol air yang dibuang di atas tanah di mana-mana, dan jumlah sisa membuang saya. Saya memberitahu ibu bapa saya bahawa saya bersemangat untuk mengurangkan jejak karbon kita, jadi pada tahun 2008 kami membantu melancarkan Just Water, sebuah syarikat yang menjual air mata air dalam botol yang lebih mesra planet.

Pada awalnya 52 peratus botol kami diperbuat daripada sumber yang boleh diperbaharui-kini kami mencapai 82 peratus, yang bermaksud kami telah mengurangkan lagi pelepasan gas rumah hijau kami.

Puncak botol terbuat dari plastik berasaskan tumbuhan yang berasal dari tebu tebu Brazil. Saya suka menggunakan tebu kerana anda tidak perlu menyiramnya-ia lembap dan cukup hujan di Brazil untuk tumbuhan secara semulajadi mengekalkan dirinya setiap tahun.

BERKAITAN: Will Smith Dapat “Jiggy Wit It” pada Carpool Karaoke: The Series

Lebih daripada enam juta botol Just Water dijual di tahun lepas A.S.. Justesy Just Water.

Kami juga telah membangunkan perkongsian dengan Glens Falls, New York, di mana air itu dibungkus dan dibotolkan. Hanya Air menggunakan kurang daripada 3 peratus daripada mereka berlebihan 1.7 bilion gelen hujan tahunan.

Pada asasnya, syarikat kami mencipta model air yang lebih beretika yang membuat impak sifar terhadap hasil air masyarakat. Dan kami memutuskan untuk membayar enam kali lebih banyak untuk air daripada pengguna air yang membayar tertinggi di kawasan itu. Dengan cara ini, bandar boleh mengambil wang itu dan memberikan kembali kepada infrastruktur air mereka.

BERKAITAN: Cara Delevingne Membuka Mengenai Bekerja dengan Gadis Pelarian di Uganda

Syarikat itu mengutip air dari mata air di Glens Falls, N.Y. Justesy Just Water.

Tahun lalu EMA, sebuah untung yang bekerja dengan tokoh budaya pop untuk mempromosikan kemajuan alam sekitar, fikir apa yang dilakukan syarikat kami sangat mengagumkan yang memberi saya satu penghargaan. Ia adalah masa yang hebat untuk saya.

Selepas itu saya menyertai lembaga pengarah EMA untuk terlibat dengan program seperti Sidang Kemuncak Impak, yang menyatukan para inovator kesedaran eko dan menyokong mereka dengan perkara seperti geran bernilai $ 100,000 untuk projek perintis. Matlamat utama saya adalah untuk bergerak melalui keseluruhan spektrum barangan pengguna dan menghapuskan plastik, satu produk pada satu masa.

-Diberitahu kepada Shalayne Pulia

InStyle Exclusive: Gunakan kod “JUSTINSTYLE” untuk 25% dari pembelian anda pada masa ini hanya Bekas Air 24 sekarang hingga September.

Untuk maklumat lanjut mengenai EMA, lawati green4ema.org. Untuk membaca lebih banyak cerita seperti ini, pilihlah isu September InStyle, boleh didapati di gerai surat khabar, Amazon, dan untuk muat turun digital sekarang.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 2 =

map