Jangan beritahu SNL Star Sasheer Zamata untuk Berpakaian Seperti seorang Comedian

Saya selalu suka berpakaian, tetapi dalam komedi, ia tidak digalakkan. Ada sikap yang tidak dibicarakan. Banyak pelawak naik ke atas pentas dengan paparan roll-out-of-bed yang menyiratkan, “Kami sejuk, kami kasual, kami tidak peduli-kami hanya menulis dan bercakap.” Tetapi tidak mengapa untuk menjaga penampilan kami. Orang yang dibayar untuk pertunjukan ini, jadi mengapa tidak kelihatan bagus?

Saya ingin mengatakan bahawa wanita boleh memakai apa sahaja yang kita mahu di atas pentas, tetapi saya sedar bahawa jika saya memakai skirt yang lebih pendek daripada beberapa orang, mereka akan terfokus pada kaki saya. Sekiranya pembedahan saya keluar, mereka akan memfokuskannya. Saya mahu orang memberi tumpuan kepada kata-kata saya, jadi saya cuba untuk memenuhi penampilan saya.

Pada mulanya, saya merasakan kesedaran diri untuk berada di panggung di atas skirt atau pakaian. Saya akan sangat menyesal mengenainya. Kemudian saya mengatasinya dan berfikir, “Tidak, saya kelihatan hebat.” Dan kelihatan hebat menjadikan saya berasa hebat, jadi saya perlu memakai apa yang saya mahu pakai kerana saya mahu terus melakukan apa yang saya lakukan. 

BERKAITAN: Di dalam Amy Schumer Penulis Jessi Klein Menjelaskan Mengapa Ia Bukan Masa yang Hebat untuk Wanita dalam Comedy

Sasheer Zamata for Wildfang - Embed - 1
Dengan ihsan Wildfang

Saya sudah pasti melalui fasa yang berbeza dengan fesyen: Ada saat-saat saya memasukkan lebih banyak maskulin dalam pakaian saya seperti rompi dan ikatan dan ikatan busur-saya benar-benar menjadi suspender pada satu ketika. Saya suka bereksperimen dengan penampilan yang berbeza yang menjadikan tubuh saya kelihatan baik kepada saya.

Matlamat utama saya adalah untuk memakai bahan yang saya rasa selesa, kerana kadang-kadang saya akan duduk di atas kapal terbang untuk berjam-jam yang bergegas dari kota ke bandar untuk pertunjukan, jadi saya memerlukan perkara yang membantu saya bergerak tetapi juga membuat saya kelihatan baik. Jumpsuits adalah jem saya sekarang kerana mereka mudah-saya hanya boleh meletakkannya dan dilakukan dengannya.

Mudah-mudahan, kita akan sampai ke suatu masa di mana kita tidak menganalisis setiap aspek apa yang dipakai seorang wanita dan kemudian bandingkan dengan apa yang dipakai oleh wanita lain. Adalah bodoh untuk berfikir bahawa semua orang membuat pernyataan besar dengan apa yang mereka pakai. Jika seseorang mahu memakai seluar, mereka perlu memakai seluar. Jika mereka mahu memakai pakaian, mereka harus memakai pakaian. 

VIDEO: Aksesori yang Memberikan Keyakinan Instant Schumer Amy

Ketika datang ke fesyen, saya tidak memikirkan peraturan. Saya akan memasangkan pola atau kepingan tertentu bersama kerana saya suka dengan cara ia kelihatan. Dan jika orang suka, itu sejuk. Jika tidak, itu bukan perniagaan saya. Saya cuba untuk menentukan tindakan saya dengan apa yang paling menyeronokkan kepada saya pada masa ini. Tidak ada gunanya melakukan apa yang saya lakukan jika saya tidak bersenang-senang. 

Sebagaimana diberitahu kepada Claire Stern.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

2 + 2 =

map