Kedudukan Definitif Billy Joel’s Music Videos

Billy Joel adalah harta Amerika. Dari medan Madison Square Garden yang ditaburkan selama-lamanya ke lagu-lagunya yang telah menjadi lagu kebangsaan, Piano Man adalah suara generasi dan anak-anak mereka.

Sebagai Long Islander dari Cold Spring Harbor yang dikasihi oleh Joel, saya rasa bersedia untuk menilai jasadnya yang besar oleh video muzik mereka. Walaupun sesetengah daripada mereka benar-benar merindui tanda itu, yang lain pada dasarnya adalah Oscar.

Untuk meraikan ulang tahun albumnya Sungai Mimpi, yang dikeluarkan pada hari ini pada tahun 1993 (dan merupakan karya yang paling penting, dalam pendapat saya yang rendah hati), teruskan menatal untuk melihat video muziknya, kedudukan dari biasa hingga layak mendapat trofi.

13. “Allentown”

Jujur, siapa yang pernah melakukan perjalanan ke Allentown secara sukarela? Heck, Billy Joel mungkin tidak pernah berada di sana. Judul asal lagu itu sebenarnya “Levittown,” sebuah bandar di Long Island.

12. “Tekanan”

Video muzik untuk “Tekanan” sebenarnya bukan seni yang diarahkan oleh Petra Collins, tetapi mungkin juga telah. “Fetish” Selena Gomez mempunyai persaingan yang serius.

11. “Anda Hanya Manusia (Angin Kedua)”

Billy pergi penuh Krismas Carol dan menunjukkan seorang remaja yang membunuh diri semua yang dia akan terlepas jika dia melompat dari jambatan itu. Fikirkan Billy Joel sebagai malaikat penjaga (dan memakai mantel gaya mantel Inspektor Gadget yang sangat sejuk).

10. “Sungai Mimpi”

Walaupun ini secara objektif adalah lagu Billy Joel yang terbaik, ia sedih bukan video muzik terbaiknya. Bagaimanapun, ia menampilkan teka-teki oleh isteri Joel, Christie Brinkley, yang lukisan seni penutup album itu dalam video (sesuatu yang sebenarnya dilakukannya dalam kehidupan sebenar). Saya rasa masalah utama saya dengan video ini adalah bahawa Billy Joel membelanjakan sebahagian besar waktunya menyanyi di jambatan sambil mengenakan guaman dan bukannya mengembara di bawah aliran sungai yang mimpi. Seseorang benar-benar pergi dengan cara yang salah dengan arah seni yang satu ini.

9. “Perkara Kepercayaan”

Saya suka video ini kerana ia adalah apa yang saya bayangkan Billy benar-benar seperti dalam kehidupan sebenar, termasuk mengetuai rakan-rakannya dengan salam, “OK, gadis-gadis.” Siapa yang tidak mahu menyertai dalam parti blok Billy Joel?

8. “Kehidupan saya”

Mari kita nyata: rambut Billy Joel adalah bintang sebenar video ini. Dia memberikan Uncle Jesse lari wangnya.

7. “Masa Terpanjang”

Billy Joel adalah bintang kumpulan doo-wopnya sendiri, dan saya tidak tahu apa lagi yang anda inginkan dalam video muzik.

BERKAITAN: 9 Times Billy Joel Adalah Crooner kegemaran Amerika

6. “Goodnight Saigon”

Lagu ini tidak pernah gagal membuat saya menangis, jadi jujur ​​menonton risiko anda sendiri dan pastikan maskara anda kalis air sebelum memukul mainan. Bilamana Billy menyanyi “Goodnight Saigon” secara langsung, dia membawa ahli-ahli angkatan bersenjata di atas pentas untuk menyertai pertunangan itu, dan tidak pernah ada mata kering di dalam bilik. Dia mengambil pendekatan yang sama dengan video muzik, yang menampilkan rakaman dari konsert langsung yang bercampur dengan foto dan video veteran dalam Perang Vietnam.

5. “Piano Man”

Bolehkah anda bayangkan jika Billy Joel tidak pernah membuatnya lebih besar dan sebaliknya menghabiskan masa nyanyiannya di bar menyelam? Ya, video ini menyampaikan.

4. “Beritahu Dia Mengenai Ini”

Dalam satu ini, Billy kelihatan seperti dia harus menjadi penyanyi utama Penyembur rambut‘S Corny Collins Show. Dia juga merangkul bandnya “BJ dan Affordables.” Jika itu bukan nama yang cukup relatable untuk anda, Billy cuba pergerakan tarian Michael Jackson-esque akan memenangi anda.

3. “Mengekalkan Iman”

Billy Joel sedang diadili, dan dia menyanyikan jalan menuju keputusan yang tidak bersalah kerana, seperti yang kita ketahui, dia adalah “lelaki yang tidak bersalah.”

2. “Kami Tidak Memulakan Kebakaran”

Video muzik ini sangat banyak kerana Billy Joel memainkan versi kehidupan sebenar meme ini semasa bermain piano: 

Dan siapa yang tidak mahu Billy hanya menggantung di dapur mereka sebagai acara kehidupan utama mereka bermain?

1. “Girl Uptown”

Video itu, dalam no. 1 tempat, memberhentikan utama Minyak getaran, membintangi geng dudes yang menari-nari di dalam kedai mekanik-dan “lelaki belakang” mempunyai beberapa langkah yang lancar. Selain itu, Billy mengejutkan meyakinkan sebagai mekanik (tidak hairanlah dia pergi membuka kedai motosikalnya sendiri di Long Island), dan wanita IRLnya yang suka, Christie Brinkley, memainkan “Uptown Girl.” Tidak hairanlah dia dikhabarkan menjadi inspirasi di sebalik lagu itu.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

11 − 4 =

map