Kenapa Duggal Membiayai Puluhan Perniagaan yang Diketuai Wanita

Badass Women menyoroti wanita yang bukan sahaja mempunyai suara tetapi menentang prasangka gender yang tidak relevan. (Belum lagi, mereka sangat keren.) Di sini, Pengasas Dana Pengasas Perempuan, Anu Duggal bercakap mengenai dedikasinya untuk membantu syarikat teknologi yang diterajui wanita menerima pelaburan yang mereka perlukan untuk berjaya. 

Mengapa dia badass: Anu Duggal, seorang usahawan yang berjaya dalam dirinya sendiri, memulakan Dana Pengasas Perempuan (F3 atau F Cubed untuk pendek) pada tahun 2014 dengan tujuan membantu wanita menerima dana yang diperlukan untuk memulakan syarikat teknologi mereka sendiri. “Matlamat dengan dana itu benar-benar untuk membuktikan bahawa anda boleh melabur dalam portfolio yang terdiri daripada 100 peratus pengasas perempuan dan memberikan pulangan yang besar kepada pelabur anda.”

Setakat ini, dia berjaya dalam janji itu, membantu lebih daripada 30 syarikat wanita baru di pelbagai industri, dari kesihatan digital untuk merekrut teknologi, bukan sahaja turun dari tanah tetapi juga menjadi kejayaan. Portfolio F3’s I membina lebih daripada $ 1 bilion dalam nilai perusahaan dan telah meningkatkan lebih daripada $ 400 juta dalam pembiayaan modal teroka dalam hanya tiga tahun. Syarikat-syarikat awal itu kini menggaji lebih daripada 600 orang di seluruh kawasan New York, San Francisco, dan Los Angeles.

Masuk ke biz: Untuk Duggal, menjadi seorang usahawan adalah sifat kedua. “Saya selalu suka jualan,” kata Duggal. “Di sekolah rendah dan menengah, menjual lemonade dan klip rambut buatan tangan adalah permulaan saya di dunia keusahawanan.” Kemudian, beberapa tahun selepas menamatkan pengajian dari Vassar College di New York, dia memulakan bar wain pertama di India, The Tasting Room. Beliau juga mengasaskan bersama Exclusively.In, sebuah syarikat e-dagang yang disokong Accel dan Tiger yang berpangkalan di India.

Duggal, yang juga menerima MBA dari London Business School, kemudian berpindah ke New York dan melihat peluang untuk membantu calon usahawan wanita. “Dari sudut pandangan makro, saya melihat semakin ramai wanita yang keluar dari beberapa syarikat teknologi yang lebih besar dan mengalami masalah mendapatkan akses ke modal. Oleh itu, ia merasakan ada peluang untuk menjadi jenama yang benar-benar tertumpu kepada bekerja dengan pengasas ini dari peringkat awal. “

Mengatasi halangan: Duggal tidak melihat jantina sebagai kruk, dia hanya melihat peluang untuk membantu wanita yang mahu melakukan apa yang dia lakukan, dan dia pergi untuk itu. “Saya fikir industri usahasama secara tradisional tidak melabur dalam banyak wanita. Oleh itu, anda perlu membuat pelabur berasa seperti mereka hilang dari segi kewangan agar mereka mengubah corak tingkah laku mereka, “kata Duggal. “Tetapi saya juga fikir banyak perkara itu adalah mengenai menetapkan matlamat dan melihatnya melalui.”

Duggal melalui kira-kira 600-700 pertemuan dengan pelabur untuk mencari orang yang sanggup meletakkan wang mereka di tangannya. “Saya akan mengatakan ia memerlukan daya tahan dan anda perlu membiasakan diri dengan banyak, tetapi saya fikir ia berubah, ia semakin baik,” katanya..

Sorotan kerjaya: “Anda hanya dapat bertemu dan belajar dari orang-orang yang begitu hebat dan menarik di pelbagai industri yang berbeza, saya dapati ia benar-benar menarik,” kata Duggal tentang bahagian kegemarannya. Duggal mengatakan padang paling menarik yang dia terima baru-baru ini datang dari wanita yang ingin menangani gangguan seksual di tempat kerja menggunakan platform tanpa nama.

BERKAITAN: Jurutera Ex-Google yang Mengetuai Gaji Mengajukan Penyertaan Lebih Banyak di Dunia Tek 

Nasihat terbaik: “Membangunkan rangkaian yang kuat.” Duggal mengatakan bahawa membangunkan hubungan kukuh dalam industri telah membantu beliau berjaya beberapa kali. Dan, dia menambah, “anda harus berfikir besar untuk berjaya. Anda benar-benar hanya terhad dengan saiz seberapa besar anda boleh bayangkan. Lebih baik untuk berfikir besar dan berakhir di tempat yang anda teruja daripada berfikir kecil. “

Apa yang akan datang: Duggal kini memberi tumpuan kepada peningkatan bilangan syarikat yang bekerja dengan F3. “Saya ingin menunjukkan bahawa kami berjaya menyampaikan pulangan yang besar dan melabur dalam portfolio wanita.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 1 = 1

map