Lisa Loeb Menunjukkan “Kekalkan” Kuasa dengan Rhythm Nursery, Ceramah Album Baru Hanya untuk Orang Dewasa

Bagi sesiapa yang berusia di awal 90-an, “Lisa Loeb’s” Stay “- lagu kepada gen X classic rom-com Gigitan Reality dibintangi oleh Winona Ryder dan Ethan Hawke-adalah lagu yang anda ulangi. Tetapi hari-hari ini, orang-orang yang suka bercinta dan rantai pada awal 20-an yang akan duduk mendebat mengenai definisi “ironis” lebih cenderung mempunyai sesuatu seperti “Itsy Bitsy Spider” atau “Skip to My Lou” diulangi. Syukurlah, suara melodi suara Loeb masih menjadi salah satu daripada radio kereta. 

Dengan Nursery Rhyme Parade!, album kanak-kanak ketiga yang kini boleh didapati di Amazon Music ($ 13; amazon.com), ibu dari dua berumur 47 tahun itu telah membuat album yang ibu bapa akan menggembirakan sama seperti anak-anak mereka. Dengan melodi yang dilucutkan dan kepatuhan terhadap lirik tradisional, lagu-lagu pasti akan berjoging walaupun otak ibu bapa yang kurang tidur. Sebenarnya, kerumitan untuk tradisi itu bermakna beberapa puisi nurseri tersisa di lantai bilik pemotongan. “Saya bertanya kepada anak-anak saya [umur 3 dan 6] jika kita harus melakukan ‘Tiga Tikus Bintik,’ kerana anak kecil saya suka ‘Tiga Tikus Bintik,’ dan anak perempuan saya, yang hampir enam berkata, ‘Um, ibu, lagu itu sedikit ganas, “kata Loeb InStyle. “Jadi terdapat sedikit perjuangan di sana-sini mengenai pemilihan lagu.” 

PHOTOS: Lihat Evolution Style Winona Ryder

Loeb baru-baru ini bercakap dengan kami tentang pembuatan album-walaupun memberi InStyle pratonton eksklusif video untuk “Pop Goes the Weasel” -dan apa yang setiap Gen X-er akan tahu: Akankah dia debut album lain untuk orang dewasa kadang-kadang tidak lama lagi? 

Lisa Loeb
Kesopanan

Apa yang mencetuskan idea untuk album rhymes ini? 
“Kami mempunyai banyak buku sajak nurseri di rumah, dan kanak-kanak suka mendengarnya, sesetengah daripada mereka saya tahu melodi itu, dan yang lain saya tidak ingat. Ibu saya akan membantu saya, kerana dia selalu menyanyikan saya lagu-lagu ini Apabila saya masih kecil, dia akan menjadi seperti, ‘Sudah tentu anda masih ingat’ The Muffin Man! ” Sepanjang perjalanan, ketika saya mencari jenis lagu-lagu itu, saya menyedari bahawa terdapat banyak orang yang merekodkannya, tetapi tidak banyak orang yang merekodkannya dengan cara yang sangat mudah dan klasik. ” 

Bagaimanakah anak-anak anda menyukai versi lagu-lagu ini? 
“Mereka suka menyanyi bersama-sama. Ini adalah ‘hits’ mereka. Dengan anak-anak saya, kita mencari masa untuk turun atau yang lebih sedikit untuk menjadi tenang. Ia tidak selalunya masa untuk lagu lagu yang aneh. Anak saya suka menari semasa ‘Yankee Doodle,’ tetapi ia tidak gila -Mungkin, tidak itu gila! ” 

PHOTOS: Memeriksa Bilik tidur Kanak-kanak Diraja Jessica Alba

Adakah anak anda membuat sebarang permintaan khas untuk rakaman? 
“Anak saya mahu ‘Itsy Bitsy Spider.’ Anak perempuan saya hampir enam dan pada mulanya dia fikir ia adalah muzik bayi Tetapi dia masih benar-benar menikmati beberapa lagu Untuk dia, apa yang paling menarik dalam projek ini sebenarnya akan datang ke studio dan menjadi sebahagian daripada Dia datang untuk menonton video ‘I’m a Little Nut Tree’ dan dia datang dengan beberapa idea yang baik! Dia akhirnya membaca ‘Start Light, Star Bright’. Anak saya mengambil bahagian dalam ‘Little Piggy’ ini-anda dapat mendengar dia ketawa. ” 

Bunyi seperti anda telah menyerang keseimbangan kerja-kehidupan yang baik
“Kehidupan mereka mengambil keutamaan, sejak awal, sebelum saya mempunyai dua anak, saya membawa anak perempuan saya ketika dia masih bayi untuk menunjukkan bahawa, di atas kertas, kelihatan hebat, mereka mempunyai bilik hotel untuk kami dan di pergunungan, tetapi benar-benar dia berada di tempat tidur di tengah-tengah pemeriksaan bunyi saya Jadi kita baru sahaja mencari pengasuh ketika saya bekerja.Ia lebih mudah apabila saya pergi dan bermain, dan kemudian pulang ke rumah Saya bersandar pada datuk nenek mereka banyak, Saya masih mencuba untuk memikirkannya Tidak ada banyak orang-ibu-saya boleh bercakap tentang keadaan ini. Saya bercakap dengan banyak bapa, tetapi saya rasa ia berbeza untuk ibu. ” 

FOTOS: Gaya Bersalin Chic Chrissy Teigen

Apa-apa rancangan untuk rekod yang lebih dewasa tidak lama lagi?
“Saya sebenarnya sedang berusaha ke arah itu sekarang.Sekali lagi, akan ada lagi rekod anak-anak saya.Saya masih bermain banyak persembahan dan telah menulis lagu-lagu baru dan pada acara-acara itu saya telah bermain beberapa lagu itu, tetapi saya perlu menyatukan mereka dalam rekod. ” 

Dapatkan anak-anak untuk mendengarkan video pertama untuk “Pop Goes the Weasel” dari album kanak-kanak terbaru Loeb, Nursery Rhyme Parade. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

78 − 76 =

map