Sarah Silverman Perkongsian Bagaimana Ibunya Terinspirasi Aktivisme Politiknya

Ibu saya, Beth Ann, bukan orang perhiasan yang besar. Saya rasa dia hanya memiliki satu pasang anting-anting. Tetapi dia mempunyai kotak perhiasan yang penuh melimpah dengan pin politik. Apabila dia meninggal pada tahun 2015, koleksi pinnya adalah satu perkara yang saya mahu teruskan.

Berkembang di New Hampshire pada tahun 70-an, saya secara automatik terlibat dalam proses politik kerana di sinilah semua calon pertama mula berkempen. Mereka akan datang ke bandar kami, Bedford, dan tinggal di sofa tempatan untuk menunjukkan bahawa, ya, mereka juga orang sebenar. Kedua-dua ibu bapa saya sentiasa aktif, warganegara lantang. Mereka akan membiarkan sukarelawan kempen tidur dan kemudian kita semua akan bersama-sama untuk mendengar calon bercakap.

Apabila ibuku hamil dengan saya, dia seorang jurugambar untuk kempen presiden George McGovern pada tahun 1972. Dia menyimpan beratus-ratus pin dari masa itu. Selama bertahun-tahun, dia akan mengambil pin pada hampir setiap perhimpunan yang dia jalankan, dari JFK tahun 1960 untuk jawatan presiden untuk gerakan pergerakan wanita ke kempen baru-baru ini Hillary Clinton.

 

Dia tidak cuba memaksa mesej kepada orang lain-itu hanya cara dia menyatakan dirinya. Dia mencintai pin oren yang terang yang berkata “Uppity Women Unite.” Saya selalu fikir ada sesuatu yang begitu buruk tentangnya. Dan semasa krisis AIDS, dia akan memakai “Saya Lurus Tetapi Tidak Bersih.”

PIN “Kuasa Tanya” nya adalah yang paling mungkin dia memakai, sama ada di pakaian atau jaketnya. Ia adalah mesej yang sentiasa bersemangat dengan saya kerana ia adalah sesuatu yang saya lakukan sepanjang masa. Ibuku mengajar saya pentingnya mempunyai suara, tetapi dia juga mengajar saya untuk mendengar pendapat orang lain. Saya cuba melakukan apa yang saya boleh untuk membuat perubahan dan bukan hanya apabila hak saya sendiri dilanggar.

BERKAITAN: Selena Gomez Melahirkan Ibunya Hadiah Hadiah Ibu (Awal) Ibu

Gila macam saya menjadi seperti dia. Dia akan mendapat begitu banyak tentang politik. Beberapa tahun yang lalu sebelum dia meninggal, dia akan menonton berita itu dan The Rachel Maddow Show setiap masa. Saya akan beritahu dia, “Ibu, kadang-kadang anda perlu menukar saluran dan menonton Tulang atau sesuatu. Kosongkan lelangit! Jika tidak, anda akan menyerang diri sendiri. “Sekarang saya adalah cara yang sama.

Apabila anda masih muda, mudah untuk melancarkan mata anda dan menjadi seperti, “Ibu!” Tetapi saya sangat bangga memakai pinnya hari ini. Mereka telah membantu saya memahaminya dalam banyak cara baru. Saya mempunyai dia “Keep Your Laws Off My Body” pin pada ransel saya sekarang. Ia dari 1972, tetapi ia tidak pernah lebih relevan.

Komedi Silverman yang istimewa, A Speck of Dust, Perdana Menteri pada 30 Mei di Netflix. Untuk lebih banyak cerita seperti ini, ambil InStyle‘s Isu Jun di gerai surat khabar dan boleh didapati untuk muat turun digital pada 12 Mei.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

98 − 89 =

map