Selamat Datang Kembali Rabu: Jennifer Beals Flashdance Kembali!

“Ambil semangat anda, dan buatkannya.”

Tiga puluh empat tahun yang lalu, Jennifer Beals menari dengan bunyi lirik ’80s ikonik itu Flashdance. Terima kasih kepada peranannya sebagai Alex Owens, pengimpal kilang keluli dengan persembahan gigih dan impian besar untuk menjadi seorang penari balet profesional, pelakon itu dengan cepat melonjak ke kemasyhuran pada usia 19 tahun. Dan dia menjadi nama rumah untuk alasan yang baik; The hit 1983 memberi khalayak segala apa yang mungkin mereka minta untuk: romantis akan-mereka-atau-tidak-mereka, kostum yang mengagumkan, dan, tentu saja, lagu soundtrack 80-an.

Sejak Flashdance, Beals telah sibuk dengan peranan filem dan TV, terutamanya menggambarkan watak utama pada The L Word sehingga 2009. Tetapi minggu ini, pelakon berusia 53 tahun itu kembali berkuatkuasa sepenuhnya. Dia menjadi bintang perisikan nasional Christina Hart dalam siri baru NBC Diambil (prequel ke trilogi filem), yang ditayangkan awal minggu ini. Dan pada hari Jumaat, 3 Mac, Beals kembali ke skrin besar. In Sebelum saya jatuh, dia memainkan ibu untuk watak Zoey Deutch, yang berulang kali mengenang hari terakhir hidupnya sehingga dia mendapatnya tepat.

Untuk mengalu-alukan Beals kembali dengan sewajarnya, kami mengejar bintang itu untuk membincangkan peranan terkini dan mengingatkannya Flashdance. Tatal ke bawah untuk sembang penuh kami.

Pertama, anda membintangi reboot TV Diambil. Pada mulanya, apa yang menarik perhatian anda kepada peranan anda dalam siri ini?
Penulisan, dan pasukan di belakangnya. Kemudian apabila saya membaca naskah, saya suka watak Christina Hart dan fikir dia begitu-saya tidak tahu jika berkuasa adalah perkataan yang tepat, tetapi dia pasti berjalan keseimbangan luar biasa ini dengan mengarahkan sebuah jabatan yang ada untuk melindungi keselamatan negara dan cuba untuk memiliki kehidupan sendiri, yang hampir mustahil.

TK
Panagiotis Pantazidis / NBC

Ia adalah satu tindakan thriller. Adakah kita dapat melihat anda menendang mana-mana pantat di skrin? 
Christina sememangnya memberi perintah. Dia sudah berada di lapangan dan dia bekerja di tangga, dan sekarang dia bertanggungjawab. Dia yang duduk dalam mesyuarat Majlis Keselamatan Negara dan memanggil banyak tembakan. Dia tidak semestinya memegang senapang setiap episod, tetapi dia mengarahkan tindakan itu.

BERKAITAN: Autumn Reeser, AKA The O.C.Taylor Townsend, Kembali dalam Pengaturan

Adakah apa-apa yang mengejutkan anda tentang memainkan pegawai perisikan kebangsaan semasa menyiapkan tugas?
Oh, saya sangat belajar banyak. Jujurlah, saya hanya menggaruk permukaan dengan jumlah penyelidikan yang saya dapat lakukan sebelum kita mula menembak, tetapi itu hanya begitu menarik. Saya menghormati komuniti perisikan dan apa yang perlu mereka jalani dan pengorbanan yang mereka buat, dan sangat sukar bagi saya untuk mendengar apabila mereka tidak dihormati. Tidak semestinya jabatan yang sempurna-tiada jabatan-dan ada perkara-perkara yang sangat rumit yang perlu dirundingkan baik secara fizikal dan moral, tetapi saya mempunyai banyak rasa hormat untuk mereka.

Pertunjukan ini merupakan prequel kepada siri filem. Dalam apa cara ia sama atau berbeza dari filem?
Kami tidak begitu memainkan semula siri ini-ia benar-benar melihat bagaimana watak [Liam Neeson] dalam filem itu menjadi seperti itu. The Diambil filem berusia sepuluh tahun sekarang, dan ini benar-benar satu kisah asal yang ditetapkan pada zaman moden. Kami masih mempunyai kepingan aksi yang luar biasa, tetapi semua tindakan itu didasarkan pada watak.

Bercakap tentang filem, Sebelum saya jatuh juga melayari teater minggu ini. Bolehkah anda memberitahu kami tentang peranan anda dalam hal itu?
Saya memainkan watak ibu Zoey Deutch, Sam. Bahagian saya adalah kecil, tetapi ia lucu kerana cerita itu begitu indah sehingga selepas mendengarnya, saya hanya mahu menjadi sebahagian daripadanya. Saya hanya mahu berada di dalam kisah itu, kerana di tengah-tengahnya, ia benar-benar mengenai bagaimana seseorang boleh mengubah hidup mereka pada bila-bila masa melalui kesedaran dan mengikuti satu perkara yang baik dan melihat di mana ia membawa anda.

tk
Kesopanan

Dalam filem itu, watak Zoey menghidupkan semula hari terakhirnya. Adakah itu membuat anda berfikir tentang apa yang akan anda lakukan dalam keadaan itu, atau apa yang mungkin terdapat pada senarai baldi anda?
Nah, saya seorang budiman Buddha, jadi anda bermeditasi pada kematian sepanjang masa. Itu bukan perkara baru-ia hanya bergema untuk saya sebagai sebahagian daripada amalan saya, saya rasa.

Bulan depan menandakan ulang tahun ke-34 Flashdance. Adakah anda mempunyai kenangan kegemaran dari penggambaran?
Berbaring di lantai dengan anjing saya. Saya masih ingat berada di loteng dan berbaring di atas lantai dengan anjing. Saya suka bila-bila masa bahawa dia telah ditetapkan. Ia membuatkan saya sangat gembira.

TK
Paramount / Courtesy of The Everett Collection

Penyetelan trend yang berpeluh abu-abu yang anda pakai di skrin tidak dapat dilupakan. Adakah anda masih memilikinya?
Oh, ya. Ia dalam simpanan. Saya ada dan jaket merah. Mereka berada di tempat di mana-mana. 

Bagaimana anda berfikir filem itu berlangsung hari ini??
Saya tidak melihatnya untuk masa yang lama, tetapi saya ingat bahawa ia mempunyai gaya yang menakjubkan. Bukan hanya pakaian, tetapi reka bentuk pengeluaran dan cara yang [pengarah] Adrian [Lyne] menembaknya. Segala-galanya begitu seksual, dan ia luar biasa. Ia hanya pengalaman visual yang sangat sensual.

Adakah anda masih menari sama sekali?
Oh tentu-dalam ruang tamu saya, saya menari sepanjang masa. Saya melihat dengan iri pada video “Chandelier” [Sia]. Saya telah melihatnya berulang kali. Ia begitu indah. Gadis muda Maddie [Zeigler] itu luar biasa. Dia jelas seperti orang kraf, tetapi dia juga menyalurkan sesuatu yang sedang berlaku. Dia luar biasa.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

68 − = 67

map