15 Watak Utama dalam Buku Harry Potter yang Tidak Bahawa Muncul di Filem

Sementara Harry Potter buku-buku dan filem-filem kedua-duanya sangat disukai, mereka jauh dari identik. Dalam kepentingan masa, banyak watak dan titik plot yang tersisa daripada filem-filem, yang kebanyakannya memalukan walaupun yang paling setia Potterheads.

Sedangkan pengurangan jalan cerita Ginny adalah perubahan yang paling mengerikan antara kedua-dua (dalam keadaan sederhana saya HP pendapat), terdapat banyak watak utama dalam buku yang bahkan tidak membuat penampilan dalam mana-mana lapan filem. Untuk menghormati ulang tahun ke-20 J.K. Rowling’s Harry Potter dan Stone Sorcerer, di sini adalah 15 aksara yang tidak pernah membuat debut skrin besar mereka.

1. Ludo Bagman

In Harry Potter dan Piala Api, Bagman memainkan peranan utama dalam menganjurkan dan mengumumkan Piala Dunia Quidditch dan Kejohanan Triwizard. Seorang bekas pemain Quidditch profesional, dia adalah ketua Jabatan Sukan Magical dan Sukan di Kementerian Sihir, tetapi dia mempunyai masalah perjudian yang membawa kepada kejatuhannya. Sepanjang Kejohanan Triwizard, Bagman cuba membantu Harry dengan tugasnya kerana dia telah membuat pertaruhan besar yang Boy Who Lived akan memenangi piala itu. Dalam penyesuaian filem, Menteri Magic Cornelius Fudge mengumumkan Piala Dunia Quidditch, dan Dumbledore sebaliknya memberi arahan kepada juara Triwizard sebelum setiap tugas. Sepanjang kejohanan ini, Barty Crouch Sr. adalah pejabat kementerian utama yang hadir di panel hakim, dan anaknya, Barty Crouch Jr. menyamar sebagai Mad-Eye Moody, adalah orchestrator di belakang petunjuk-petunjuk yang diberikan kepada Harry sebelum tugas-tugas.

VIDEO: The Magic Behind the Wealth of Harry Potter

2. Rodolphus Lestrange

Rodolphus adalah suami Bellatrix Lestrange yang dipenjarakan bersama dia di Azkaban berikutan kejatuhan Voldemort. Dalam buku-buku itu, dia melarikan diri dari penjara bersama dengan isterinya dan melawan Harry Potter bersama Pemakan Kematian di dalam Jabatan Misteri dan apabila Harry dan pelukisnya minum-minum polyjuice cuba untuk bergerak dari Privet Drive ke Burrow. Suami Bellatrix tidak muncul dalam filem, dan sebaliknya, hubungannya dengan Lord Voldemort dimainkan, menyiratkan bahawa mungkin terdapat penglibatan romantis antara kedua-dua.

3. Frank dan Alice Longbottom

Dalam kedua-dua buku dan filem, ibu bapa Neville disiksa dengan kutukan Cruciatus oleh Pemakan Kematian, termasuk Bellatrix Lestrange. Dalam filem-filem, ia kelihatan tersirat bahawa mereka mati, ketika mereka muncul dalam filem-filem ketika Ron, Harry, dan Hermione pergi ke Arthur Weasley di Hospital St. Mungo untuk Magical Maladies dan Kecederaan. Ketiga-tiga mereka masuk ke teman mereka Neville, yang mengunjungi ibu bapanya bersama neneknya. Dalam buku-buku itu, Longbottoms tidak pernah keluar dari St Mungo, tetapi mereka tidak pernah muncul sekali dalam filem.

4. Peeves

Peeves the Poltergeist adalah hantu Hogwarts yang melanda malapetaka di seluruh dewan istana dan belum muncul sama sekali dalam adaptasi filem. Sebaliknya, Profesor Snape dan Filch adalah watak-watak yang paling menjengkelkan yang Harry sering berjumpa ketika menyelinap di istana pada waktu malam.

BERKAITAN: Mari Marvel di Apa Kanak-kanak dari Harry Potter Lihat Seperti Sekarang

5. Winky

Winky adalah elf rumah keluarga Crouch yang mengetahui rahsia paling gelap keluarga namun dibebaskan oleh Barty Crouch Sr. kerana mencuri tongkat Harry semasa Piala Dunia Quidditch. Winky tidak mahu dibebaskan dan begrudgingly mula bekerja di dapur Hogwarts, minum banyak ketika berbuat demikian. Dia tidak muncul sama sekali dalam lapan Harry Potter filem-filem, mahupun bunian rumah lain yang bekerja di istana dan memberi inspirasi kepada Hermione untuk membuat S.P.E.W., Persatuan untuk Promosi Kebajikan Elfish. Hermione bekerja pakaian malam dan hari untuk membebaskan elf rumah Hogwarts. Dia meninggalkan aksesori bersatu di ruang umum Gryffindor untuk para elf untuk mencari, tetapi kebanyakan mereka tidak mahu dibebaskan, dan Dobby angin mengambil semua topi dan kaus kaki sendiri.

6. Crabbe dan Bapa Goyle

Kementrian Draco Malfoy memainkan peranan besar dalam filem, tetapi dalam buku-buku, nenek-nenek mereka juga disebut sebagai Pemakan Maut. In Harry Potter dan Piala Api, kedua-dua Crabbe dan Goyle muncul bersama Lucius Malfoy di tanah perkuburan di mana Voldemort kembali.

7. Profesor Cuthbert Binns

Profesor Binns adalah pensyarah History of Magic di Hogwarts, yang mengajar sehingga usia sangat tua dan meninggal dalam tidurnya. Binns tidak sedar bahawa dia mati ketika dia bangun keesokan harinya dan terus mengajar sebagai hantu. Harry dan Ron menggambarkan beliau sebagai guru yang sangat membosankan yang tidak sedar apabila mereka tidur di kelas. Dia tidak muncul di dalam Harry Potter filem, dan sebaliknya Profesor McGonagall memberitahu pelajar legenda ruang rahsia.

RELATED: Hold Up, J.K. Rowling Just Said There Are Dua Harry Potters?

8. Marvolo, Merope, dan Morfin Gaunt

The Gaunts adalah keluarga darah tulen yang berasal dari Cadmus Peverell dan Salazar Slytherin. In Harry Potter dan Pangeran Half-Blood, Marvolo Gaunt diturunkan sebagai datuk Tom Riddle dan seorang lelaki tua pahit yang membenci penyihir dan penyihir yang lahir. Anak lelaki Marvolo Morfin adalah Parseltongue yang tinggal bersama dia di pondok Gaunt, dan anak perempuannya Merope adalah penyihir emosi yang tidak stabil yang sering dipercayai sebagai Squib. Merope jatuh cinta dengan seekor ular, Tom Riddle Sr., dan menempatkannya di bawah mantra cinta. Kedua-duanya mempunyai anak lelaki, Tom Marvolo Riddle aka Lord Voldemort, tetapi Riddle Sr akhirnya datang dan meninggalkan isterinya, yang meninggal dunia tidak lama lagi. Keluarga Gaunt memainkan peranan penting dalam latar belakang Voldemort dalam buku, tetapi tidak muncul sama sekali dalam filem.

9. Perdana Menteri United Kingdom

Harry Potter dan Pangeran Half-Blood oleh J.K. Rowling membuka di tempat kejadian dengan Perdana Menteri (muggle), yang dikunjungi oleh Menteri Sihir untuk memperkenalkannya ke dunia sihir. Dia kemudian mengetahui bahawa serangan ke atas muggle adalah hasil pemulangan Voldemort ke kuasa, dan dia diperkenalkan kepada Menteri baru Magic, Rufus Scrimgeour, setelah Cornelius Fudge dipecat.

10. Andromeda dan Ted Tonks

Ibu bapa Nymphadora Tonks memainkan peranan dalam membantu Order of the Phoenix dalam filem, tetapi kedua-duanya dipotong dari filem. Andromeda Tonks adalah saudara perempuan Bellatrix Lestrange dan Narcissa Malfoy, yang telah berkahwin dengan Ted Tonks yang dilahirkan muggle dan ditolak oleh keluarganya. In Harry Potter dan Deathly Hallow, Harry dan Hagrid melarikan diri ke rumah Tonks sebelum mengambil alih ketukan ke Burrow, tetapi dalam filem, mereka pergi terus ke rumah keluarga Weasley apabila mereka melarikan diri dari Voldemort. Ted Tonks juga muncul dalam buku-buku selepas ditangkap oleh penangkap apabila dia pergi dari Kementerian Sihir, yang memenjarakan penyihir kelahiran muggle. Ted kemudian dibunuh oleh kumpulan penangkap.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

36 − 33 =

map