Bertemu Cellist Elektrik di Sebalik Music Theme Wonder Woman

Anda mungkin tidak pernah mendengar tentang Tina Guo, tetapi anda mungkin sudah biasa dengan gaya elektrik logam berat yang tersendiri. Dia pertama kali menarik perhatian dunia ketika dia bermain dengan Foo Fighters di Anugerah Grammy 2008. Sejak itu, selebriti yang dilatih secara klasik telah bekerja pada markah untuk Sherlock Holmes dan Pirates of the Caribbean 5, dan berkongsi pentas dengan muzik terbesar dan paling terang, seperti John Legend dan Ariana Grande. Seterusnya: Suara tanda tangan Guo akan memainkan peranan penting dalam masa akan datang Perempuan yang hebat filem (keluar 2 Jun).

Dia dan komposer terkenal Hans Zimmer membangunkan tema awal, yang kami dengar kembali pada akhir Batman vs Superman, dan sekarang, solonya akan bermain sepenuhnya sebagai Gal Gadot mengambil peringkat dalam reboot yang akan datang. 

VIDEO: WONDER WOMAN – Official Origin Trailer

Kami melompat pada panggilan Skype dengan Guo untuk dibicarakan Perempuan yang hebat, bekerja dengan Zimmer, dan bagaimana dia dapat memainkan cello elektrik.

BERKAITAN: Bertemu Wanita Yang Memberitahu Cerita Serangan Seksual yang Mengubah Sejarah Itali

Bagaimana anda menangkap perhatian Hans Zimmer??

Tujuh atau lapan tahun yang lalu saya menghabiskan seluruh simpanan hayat saya untuk membuat video muzik logam berat logam berat pertama saya. Rakan bersama menunjukkan video itu, dan kemudian dia menjangkau saya. Saya fikir ia adalah panggilan prank pada mulanya.

Apa yang hendak bekerjasama dengannya sekarang?

Untuk benar-benar menulis asal Perempuan yang hebat tema untuk Batman vs Superman, Saya pergi ke studio dua atau tiga hari secara berturut-turut dan kami melalui pelbagai idea yang berbeza. Bekerjasama dengannya adalah tekanan tinggi kerana saya ingin memastikan semuanya sempurna. Saya selalu menjadi seorang yang bekerja keras, dan dia juga. Jadi jika apa-apa yang dia hanya mengesahkan gaya hidup saya yang tidak sihat – ia seperti pertandingan untuk melihat siapa yang boleh tidur sekurang-kurangnya.

Bagaimana anda masuk ke dalam Perempuan yang hebat mindset?

Saya cuba menyalurkan perasaan pencerobohan dan kuasa tetapi dengan cara yang sedikit lebih halus. Bagi saya apabila saya mendengarnya, ia hanya sangat kuat dan kuat. Saya mahu mencontohi kumpulan kegemaran saya di dunia, Rammstein, band logam perindustrian Jerman. Saya suka muzik mereka kerana ia bola ke dinding, mentah, tenaga keji.

Sedang bekerja Perempuan yang hebat berbeza untuk anda dalam apa cara dari projek lain?

Tidak. Maksud saya, saya benar-benar cuba untuk mendekati semua yang saya lakukan dengan tahap semangat yang sama sama ada filem yang besar seperti Perempuan yang hebat atau projek kecil indie kecil untuk rakan. Tetapi kerja-kerja ini sangat menakjubkan kerana dia seorang wanita kickass yang, bagi saya, juga mengimbangi menjadi feminin. Saya fikir ia adalah mesej yang sangat positif bagi wanita yang kita mampu apa-apa jika kita memanfaatkan kuasa feminin kita.

Tina Guo Wonder Woman Cellis
Kesopanan

Anda belajar muzik klasik di USC sebelum berangkat untuk mengejar prestasi. Apa yang menarik minat anda kepada genre logam berat di tempat pertama?

Saya benar-benar fikir ia adalah salah satu daripada perkara-perkara di mana anda mahu melakukan apa yang anda tidak dibenarkan lakukan. Saya dibesarkan dalam rumah yang sangat konservatif, kedua-dua ibu bapa saya adalah pemuzik klasik dan mereka orang Cina. Saya secara harfiah terpaksa berlatih sekurang-kurangnya lapan jam setiap hari, yang saya sangat berterima kasih buat sekarang. Tetapi pada masa itu, saya pasti anda boleh membayangkan bahawa saya adalah kanak-kanak yang sangat marah dengan banyak kebimbangan. Saya fikir ini menarik saya kepada perkara-perkara yang lebih gelap dan agresif. Tetapi saya masih suka muzik klasik. Ia seperti a Dr. Jekyll dan Encik Hyde jenis keadaan.

Adakah anda mengingati prestasi pertama anda??

Pencapaian pertamanya saya berumur 11 tahun. Saya memainkan konserto cello sebagai seorang solo dengan simfoni di San Diego. Saya masih ingat saya sangat gugup kerana saya goyah dan berpeluh. Ia tidak sampai saya berusia 20-an mungkin selepas 1,000 persembahan yang saya mula merasa sedikit lebih selesa di atas pentas.

Anda tidak akan berfikir bahawa sama sekali menonton anda melakukan.

Terima kasih, itu pujian. Saya biasa menjadi anak yang berjalan melalui sekolah dengan buku di hadapan wajah saya, jadi saya tidak perlu melihat siapa pun di mata. Saya hanya dork besar yang memainkan cello.

Apa yang anda suka untuk bermain sekarang?

Muzik atau seni adalah cara yang luar biasa untuk meneroka bahagian-bahagian yang berbeza dari diri kita sendiri yang mungkin kita tidak dapat menyatakan dalam kehidupan normal. Saya rasa siapa saya di atas pentas adalah ungkapan murni siapa saya di peringkat saya.

BERKAITAN: Ibu Mengusulkan Kempen Emmy, Menyumbangkan Kepada Parenthood Yang Dirancang

Adakah anda masih menikmati bermain dengan simfoni klasik?

Sudah hampir setahun sejak saya melakukan persembahan konsert klasik, tetapi bagi saya tekanan yang begitu tinggi. Bukan untuk mengatakan bahawa genre lain mudah, tetapi untuk benar-benar jujur, jika saya merosakkan sedikit kecil memainkan cello elektrik, saya berputar rambut saya di sekitar, melakukan sesuatu yang dramatik, dan orang pergi ooooh. Dengan muzik klasik, ia mesti sempurna.

Anda juga baru-baru ini mengeluarkan album muzik bertema permainan yang dipanggil Permainan On. Adakah anda mempunyai permainan video kegemaran yang anda masih bermain?

Sebenarnya, saya membeli Nintendo Switch baru dan saya bermain baru Zelda. Ia berbahaya kerana jika saya menghidupkannya sekurang-kurangnya enam atau tujuh jam permainan berturut-turut-saya agak obsesif. Saya benar-benar memilikinya dengan saya dalam lawatan, tetapi saya tidak membukanya dalam tiga minggu. Saya hanya takut apa yang mungkin berlaku.

VIDEO: Tina Guo Perempuan yang hebat Lagu Tema Single 

 

 

Menjadi seorang wanita dalam industri ini, adakah anda pernah merasakan bahawa anda mempunyai lebih banyak halangan untuk diatasi atau yang anda kurang bernasib baik dalam perjalanan anda?

Saya berurusan dengan lelaki seperti 99 peratus masa dan mereka masih terkejut apabila saya berkata saya biasanya merundingkan kontrak saya sendiri. Sesetengah mengandaikan bahawa anda tidak tahu apa-apa tentang perniagaan. Tetapi saya benar-benar merasakan ia lebih mudah untuk saya dalam banyak cara. Kerana jika anda seorang wanita dalam industri lelaki yang didominasi oleh lelaki, anda akan menonjol serta-merta dan saya berasa seperti anda dihormati jika anda bekerja keras dan anda mempunyai produk berkaliber yang sama untuk ditawarkan.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

55 − 53 =

map