Bolehkah Buku Ini Membuat Anda Terkenal Instagram?

Di sebalik setiap akaun Instagram yang hebat adalah snapper super savvy dengan strategi yang tidak menentu. Sekurang-kurangnya itulah idea di sebalik “Baca Ini Jika Anda Ingin Menjadi Instagram Terkenal,” sebuah buku baru yang ditulis dan disunting oleh pengarang terlaris Henry Carroll (“Baca Ini jika Anda Ingin Mengambil Foto Besar”). Sama ada anda gaya hidup bercita-cita atau influencer fesyen, anda percaya ibu bapa haiwan kesayangan yang paling Instagrammable di sekitar, atau mempunyai fetish reka bentuk yang memerlukan lebih banyak latihan digital, buku ini mendakwa memberikan anda alat dan petua yang anda perlukan untuk membina … ia memerlukan sedikit kerja.

BERKAITAN: 5 Podcast Girls Cool Adakah Kini Tak Terhutang 

Premis utama panduan kecil tetapi perkasa pada dasarnya adalah bahawa pic roti bersalut alpukat yang anda potong hanya dapat pergi sejauh ini tanpa pelan induk yang tepat dan berpikir di belakangnya. Strategi ini mungkin terdengar sedikit demi sedikit untuk snap makan tengah hari, tetapi buku itu membuat kes yang menarik: 50 orang yang berpengaruh di dalam buku itu telah memberikan pekerjaan mereka untuk memberi tumpuan kepada suapan mereka sepenuh masa.

VIDEO: Kim K. Menetapkan Rekod Instagram, Saham Cerita Peribadi Di Sebalik Grams Terkenalnya

Tetap bergulir untuk 8 tip terbaik yang ditawarkan oleh buku ini dan dapatkan ‘gramming seperti peminat anda bergantung kepadanya.

Instagram Famous - Book Cover - Embed
Kesopanan

Campurkan Perniagaan dengan Keseronokan

“Orang yang menyambung dengan gambar yang mereka boleh berkaitan dengan,” tulis Danielle Peazer, yang menjalankan akaun peribadi dengan lebih 1.2 juta pengikut. Oleh itu, perpecahan perniagaan dan gambar peribadi juga diperlukan. Sesiapa yang mempunyai akaun baru muncul harus menandai restoran, penerbangan, dan hotel, yang boleh membantu membuat hubungan perniagaan. Dan tanda pakaian atau jenama kecantikan sentiasa menarik perhatian syarikat itu juga.

Instagram Famous - Flowers - Embed
5ftinf / Instagram

Pastikan ia sama tetapi berbeza

Akaun dengan perasaan yang konsisten serta-merta menarik lebih banyak mata kepada mereka hanya kerana mereka mempunyai estetik. “Walaupun ia menggoda untuk mencuba kesan dan penapis yang berbeza, cuba berpegang kepada aplikasi dan alat penyuntingan yang sama,” tulis Caroline South, yang mengendalikan akaun minimalis yang menawan @Colineoline_South. Adalah penting untuk berfikir tentang bagaimana gambar akan muncul bersebelahan, dia menjelaskan.

Lepaskan Weirdo Inner anda

“Lakukan apa yang anda fikir lucu dan jangan mengubah penglihatan anda atau menahan naluri anda untuk dimuatkan,” tulis Samantha Raye Hoecherl, yang menjalankan @TasteofStreet yang terkenal dengan ilustrasi digital Meryl Streep yang digabungkan dengan pelbagai makanan. “Akaun saya keluar dari medan kiri dan itulah sebabnya ia menarik perhatian begitu cepat.

Instagram Famous - Meryl Food - Embed
tasteofstreep / Instagram

Beritahu Kisah Sejati

Jika anda menganggap terlalu banyak akaun Instagram kelihatan terlalu sempurna, anda tidak bersendirian. “Ia membosankan untuk melihat ‘kehidupan sempurna’ seseorang sepanjang masa,” kata Ekaterina Kolenbet dari @Kiki_Sunshine. Dia mencadangkan menggunakan ciri-ciri Cerita Instagram untuk meluahkan emosi dan menunjukkan pengalaman yang lebih nyata. Tetapi jangan keterlaluan. “Jangan hantar apa-apa yang anda mungkin hidupkan untuk menyesal, terutamanya jika anda ingin menarik jenama.”

Untuk Hashtag atau Tidak kepada Hashtag

Buku ini juga mempunyai panduan berguna untuk hashtags. Pertama sekali, pastikan akaun anda awam, jika tidak, tidak ada gunanya menggunakan tag. Kedua, pilihlah dengan bijak dan berhemat. Ini mengenai menjangkau penonton yang paling relevan, bukan yang terbesar. Daripada #London, cubalah sesuatu yang lebih spesifik seperti #OldStreet atau #TheHoxton untuk menarik lebih banyak pertunangan.

Instagram Famous - GabiFresh - Embed
gabifresh / Instagram

Tembak Fesyen Frontal Penuh

Dari Aimee Song hingga Danielle Bernstein ke Gabi Gregg, penulis blog fesyen dan penyumbang adalah lutut lebah di Instagram dan sebahagian besar makanan mereka memaparkan gambar fesyen. “Potret penuh yang baik bukan semua tentang anda,” tulis Gregg, yang menjalankan @GabiFresh dan mempunyai lebih daripada 400k pengikut. “Fikirkan latar belakang dan bagaimana warna dan pola berkaitan dengan pakaian.”

Bekerjasama

Adakah orang lain tahu bahawa @IHaveThisThingWithFloors sebenarnya dijalankan oleh tiga individu? Ini kerana pemegang akaun Edith, Josha, dan Pien mengiktiraf kerja yang diperlukan untuk membina kejayaan awal sebelum ini dan mereka membinanya bersama. “Ketiga-tiga kita berkongsi keghairahan yang sama untuk akaun kami tetapi selalu ada saat kita memerlukan satu saat,” mereka menulis. Mereka berkomunikasi melalui WhatsApp untuk perancangan dan posting yang lancar.

Instagram Famous - Feet - Embed
say_linds melalui ihavethisthingwithfloors / Instagram

Jadilah Orang Orang

Menurut data dari Instagram, pertunangan meningkat sebanyak 38 peratus apabila gambar anda termasuk orang atau muka. Dan Daniel Ernst, yang menjalankan akaun yang menumpukan perhatian kepada perjalanan dan alam semula jadi, boleh menjaminnya: “Saya cuba meletakkan seseorang dalam kebanyakan foto untuk memberikan landskap saya menembak rasa skala serta cara untuk penonton membayangkan diri mereka dalam gambar.”

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

9 + 1 =

map