Apakah Nilai Bersih Queen Elizabeth?

Sebagai seorang raja, cukup banyak tanpa mengatakan bahawa Ratu Elizabeth mempunyai akses kepada sejumlah besar wang, tetapi angka yang tepat tidak semestinya tersedia untuk umum. Pasti, kita mendengar lebih kurang $ 2 juta peningkatan bajet pakaian, dan kita mendengar tentang gaji pra-Putera Harry Meghan Markle, tetapi kita secara jujur ​​tidak membicarakan kerisauan dan kekayaan yang kerap. Semakin banyak alasan untuk melihat lebih dekat.

Bolehkah kita?

Ternyata, nilai bersih Queen Elizabeth sekurang-kurangnya mencecah $ 530 juta, menurut Forbes, dan ia hanya berkembang. Seluruh keluarga diraja mempunyai anggaran nilai bersih lebih dari satu bilion dolar, tetapi dana ratu sendiri terutama berasal dari Estate Crown, yang merupakan portfolio hartanah yang diberikan kepada raja yang memerintah.

Ratu Elizabeth net worth lead
Kolam WPA

Oleh kerana Estate Crown terikat secara langsung kepada pekerjaannya, secara teknis ratu tidak sebenarnya hartanah sendiri yang dimiliki oleh estet (bummer). Dia mendapat manfaat daripadanya. Lima belas peratus daripada pendapatan dari Estet Mahkota pergi ke arah perbelanjaannya, dan elaun “Pemberian Kerajaan” itu adalah apa yang dibayar untuk majlis Ratu Elizabeth dan pesta taman.

BERKAITAN: Anggaran Pakaian Diraja Terlapor Sehingga $ 2 Juta Sejak Meghan Markle Bergabung dengan Keluarga

Beberapa kedai seperti Reader’s Digest sebenarnya menunjukkan nilai bersih permaisuri pada kira-kira $ 550 juta, tetapi nampaknya berlegar di kawasan umum tanpa mengira saluran khusus yang melapor angka itu. Sebagai raja negaranya walaupun, Ratu Elizabeth juga diberi stipend tahunan kerajaan, yang RD anggaran pada kira-kira $ 12.9 juta setahun.

Ia gaji yang cukup harfiah untuk seorang ratu. 

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 2

map