Mengapa Halloween benar-benar Sucks dalam 20-an anda

Biasanya, saya suka bercuti. Saya mula merayakan minggu Krismas sebelum ia diterima secara sosial, menyusun menu literal untuk makan malam Thanksgiving, dan masih membuat kawan-kawan saya melakukan pemburuan telur Paskah pada tahun 20-an. Tetapi sebagai pemain berusia 23 tahun, Halloween adalah satu cuti yang saya tidak dapat pergi ke belakang.

Sebagai seorang kanak-kanak, 31 Okt adalah salah satu daripada hari terbaik tahun ini. Anda dapat berpakaian sebagai watak kegemaran anda, anda tidak perlu pergi ke kelas, dan anda boleh mengumpul lebih banyak gula-gula daripada yang anda perlu makan sepanjang bulan. Sebagai orang dewasa dengan anak-anak, saya menjangkakan ia lebih tertekan, tetapi sekurang-kurangnya anda masih mempunyai alasan untuk keluar menipu atau merawat. Spike itu cider dalam termos anda, membuang topi penyihir, dan anda telah mendapat satu malam Halloween yang berjaya. Bahagian yang terbaik? Anda tidak perlu berpura-pura menikmati pakaian berpakaian minimal dan menghabiskan malam di bar yang penuh sesak.

Halloween Costume
Legally Blonde / Facebook

Bukannya saya benci berpakaian atau bahkan keluar; Saya tiada apa-apa jika tidak komited untuk tema yang baik. Tetapi sebagai seorang yang tidak berkahwin, tanpa anak 20-sesuatu, percutian itu datang dengan lebih banyak tekanan dan harapan. Terdapat drama yang cuba menyusun kostum kumpulan dengan skuad anda yang tidak dapat dielakkan ke kepala apabila tiada siapa yang mahu menyedutnya dan menjadi “Dopey” kerdil. Atau ada tekanan mencari kostum pasangan yang sesuai untuk peringkat hubungan anda. Dan sudah tentu, ada harga tiket merangkak bar yang tidak dapat tidak berlaku apabila seorang kerdil harus dibawa pulang awal (tidak lagi, Bashful!).

RELATED: 13 Witchy Ways to Celebrate Halloween

Saya tidak mahu menghabiskan seluruh bulan Oktober mencari topi yang lengkap dengan kelengkapan pakaian yang juga kos kurang daripada $ 10 dan terdapat dalam tujuh warna. Saya tidak mahu menyelaraskan jadual pregaming yang rumit dan rumit kita tahu ia akan hancur apabila seorang kawan mengambil masa terlalu lama untuk bersiap sedia. Dan saya pasti tidak mahu melakukannya sekali sahaja tiga kali ketika Halloween jatuh pada hari Selasa.

Jadi jika sesiapa yang memerlukan saya pada 31 Oktober, saya akan menonton Hocus Pocus dengan segelas merah dan menghitung tahun-tahun sehingga saya boleh berpakaian bayi saya dalam kostum koala. Bangunkan saya apabila hujung Oktober.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

82 − = 75

map