Rasa merungut? Bagaimana untuk Membongkar Wajah Anda

Merasa sedikit bengkak selepas malam berpesta? Terdapat beberapa cara anda boleh menjaga perkara ini (iaitu menyembunyikan bukti!) Supaya anda dapat memulakan hari anda segar!

Pelakon Mia Farrow puffs out her cheeks and looks cross during location filming here March 1 of her latest movie, 'A Dandy in Aspic.' Mia, whose husband is actor-singer Frank Sinatra, co-stars with Laurence Harvey in the film.
Bettmann / Getty Images

Air

Untuk mengurangkan kerengsaan muka dan bawah dengan cepat, mulakan dengan mengisi wastafel bilik mandi anda dengan air sejuk dan melambung dalam 15 kiub ais, kata Selebriti Selebriti Renee Rouleau. Tuangkan 1/3 cawan hazel penyihir semulajadi ke dalam air. Cuba gunakan salah satu yang bebas daripada alkohol seperti Renee Rouleau Balancing Skin Tonic. Dunk muka anda (ya, dunk, jangan cuma percikan) masuk dan keluar sepuluh kali. Bagaimanakah ia menghilangkan bengkak? “Suhu sejuk mengalir kapilari dan merangsang saliran sementara sihir sihir mempunyai anti-radang semulajadi, sifat mengurangkan bengkak,” kata Rouleau.

Kafein

Jika anda masih berasa kembung selepas itu, gosok setengah sendok teh biji kopi berkafein segar dan tambahkan ke cuci muka anda, kata makeup artist Rachel Tolin. Kafein akan membantu serta-merta kerana ia menarik toksin dari kulit secara topikal dan segera meningkatkan peredaran ke kawasan itu untuk membantu menyingkirkan apa-apa bengkak. Jika anda tidak boleh berbuat demikian, bilaskan muka anda dengan teh hijau, kata Tolin. Letakkan beg teh di dalam peti sejuk untuk digunakan di mata anda apabila anda keluar dari bilik mandi. Ia mengandungi jumlah kafein yang sama seperti kopi supaya anda mempunyai kesan yang sama tetapi ia cukup lembut untuk digunakan di mata anda juga. Bilas semuanya dengan kain cuci sejuk.

Petunjuk: Anda boleh mengisar biji kopi tambahan dan mencampurkannya ke dalam botol cuci tubuh anda untuk kesan peredaran yang hebat dan penjagaan selulit untuk seluruh tubuh anda juga!

Peluh itu

Jika anda mempunyai peluang, lompat ke atas treadmill atau elips dan dapatkan aliran darah anda, kata Lauren Carelli, artis pengantin rambut dan solek di Blushing Brides. Bukan sahaja edaran darah anda membantu, tetapi membuka lubang anda dan berpeluh semua perkara buruk akan membantu banyak juga! Dan yang tidak berasa lebih baik selepas latihan yang baik?

Ais

Sapukan sesuatu yang sejuk untuk mengurangkan bengkak, kata Rouleau. Anda boleh mengambil apa-apa daripada peti sejuk anda (ais, beg kacang beku) dan ia akan melakukan muslihat-asalkan ia diadakan di kawasan tersebut selama sekurang-kurangnya 10 minit.

Kecantikan tidur

Jaga kepala anda dengan tidur pada dua bantal pada waktu malam untuk mengurangkan bengkak mata, kata Rouleau. Ini membantu mengurangkan pengekalan cecair di kawasan mata supaya anda kurang bengkak pada waktu pagi.

Mempunyai snek

Sekiranya pemikiran minum sekumpulan air atau hanya keluar dari katil, putar kepala anda, ambil snek yang menghidrat, kata Carelli. Semangka, timun, nanas, atau saderi semuanya penuh dengan kebaikan yang mengagumkan untuk mendapatkan anda sepanjang hari, kelihatan sebaik yang pernah!

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

83 − = 76

map